>>>>>

Kerajaan Rusia Mengecam Pemakaian Seragam Polis Wanita Mereka Yang Seksi

Kerajaan Rusia marah besar kepada tenaga polis mereka. Penyebabnya para petugas polis mereka mengikuti trend dan mengaplikasikannya pada pakaian dikenakan mereka saat bekerja. Oleh kerana itu dikuatkuasakan peraturan baru demi mengatasi masalah indisipliner ini.

Wakil Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Gerasimov pada 27 Jun 2014 merasa gerah ketika melihat polis lelaki memendekkan lengan baju merka dan pegawai wanita memakai skirt mini. "Mereka contoh tidak benar dalam mengenakan seragam. Kepala kepolisian harus lebih memperhatikan penampilan mereka," Gerasimov menegaskan.
Polisi Wanita Rusia Seksi
                             Para polis wanita Rusia dan skirt mininya ketika berarak


Gerasimov menegaskan penampilan merupakan perkara pertama dinilai oleh masyarakat, kedua baru memenuhi tugas. Sangat penting memperlihatkan penampilan rapi dan sopan.
Polisi wanita Rusia Sexy
                    Dua orang Polis Wanita Rusia ini sedang berehat, terlihat betapa pendek skirt mereka


Oleh kerana itu, Presiden Vladimir Putin membuat peraturan melarang polis mengikuti trend dalam pakaian kerja mereka. Kepala polis juga diharuskan memeriksa seragam aparat setiap hari dan memastikan sudah sesuai dengan ketentuan.
Polisi Wanita rusia Seksi
Salah satu foto yang menunjukkan betapa pendeknya skirt para Polis Wanita Rusia di Moscow


Namun banyak warga lelaki menyayangkan peraturan ini. Menurut mereka skirt pendek polis wanita menjadi pemandangan indah tersendiri saat melawat Ibu Kota Moscow dan boleh menarik ramai pelancong asing ke Rusia.

(Huffington Post, The Times)
0 Komentar untuk "Kerajaan Rusia Mengecam Pemakaian Seragam Polis Wanita Mereka Yang Seksi"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info