>>>>>

Khairy Bidas Zulkifli Noordin Kerana Kenyataan Tidak Sensitif Kematian Karpal


Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin (gambar) hari ini membidas bekas Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baharu Datuk Zulkifli Noordin susulan kenyataan tidak sensitifnya berhubung kematian pemimpin DAP  Karpal Singh.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Umno berkata kenyataan Zulkifli menerusi Twitter itu tidak menggambarkan sikap sebenar seorang Islam atau rakyat Malaysia dan beliau malu dengan perbuatan tersebut.

"Sebarang kenyataan yang mempolitikkan kematiannya (Karpal Singh) dalam bentuk sedemikian rupa yang dilakukan oleh Zulkifli Noordin langsung tidak mencerminkan sikap rakyat Malaysia dan orang Islam.
"Saya malu dengan individu ini dan saya malu beliau bertanding bagi Barisan Nasional dalam pilihan raya lepas dan kita tidak harus meletakkan beliau sebagai calon lagi," katanya selepas melancarkan Forum "Women@Work" di Kuala Lumpur.

Zulkifli dalam entrinya menerusi @zulkiflinoordin berkata: "Dalam keadaan kemelut kerajaan Pas Kelantan mahu melaksanakan hudud dengan bantuan Umno, Allah telah mematikan Karpal yang menjadi penentang utama pelaksanaannya'.

Khairy membuat kenyataan balas menerusi @zulkiflinoordin dengan "Shut up. Really, shut up". (Diam. Betul-betul, diam).

Dalam pada itu Khairy turut mengucapkan takziah kepada keluarga Karpal Singh.

Bekas Pengerusi DAP Kebangsaan dan Anggota Parlimen Bukit Gelugor itu serta pembantu peribadinya terbunuh dalam nahas di Km 306.1 Lebuhraya Utara-Selatan, berhampiran Gua Tempurung, Kampar, awal hari ini. – Bernama, 17 April, 2014
0 Komentar untuk "Khairy Bidas Zulkifli Noordin Kerana Kenyataan Tidak Sensitif Kematian Karpal"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info