>>>>>

Anak Sulung Che Ta Antara Pelajar Yang Dapat Straight A Dalam SPM.

Sebagai seorang ibu yang mengetahui anak-anak lelakinya menghadiri konsert berkenaan, Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta turut kecewa apabila mendapat tahu mengenai kejadian malang itu.

Sebenarnya, anak saya pun turut ke sana untuk menonton konsert berkenaan. Tapi, sebelum itu, saya dah pesan awal-awal dan bagi ‘khutbah’ siap. Lagipun saya benarkan dia pergi kerana saya kenal kawan-kawannya. Mereka juga turut dipantau ibu bapa juga.
Bagi saya, sekadar nak tengok konsert dan dengar muzik, itu tidak mengapa. Kalau saya tahu konsert itu turut dicemari dengan dadah, memang saya tak akan benarkan mereka pergi.

Che Ta bersama suami, Zain Saidin dan anak-anaknya

Jelas Che Ta menerusi laporan Sinar Harian, selain ibu bapa perlu memantau aktiviti anak-anak, kerajaan juga perlu lebih tegas dalam menangani isu seperti ini di masa hadapan.
Sebagai ibu bapa, kita kena pantau pergerakan anak-anak, kena ambil tahu dengan siapa mereka berkawan. Kerajaan juga kena lebih tegas.
Tahun lalu, 20 orang terkorban tapi tahun ini mereka buat lagi konsert itu. Tak ada faedah pun, cukuplah sekadar layan muzik di radio dan tengok konsert yang lebih berhemah.
Dalam perkembangan lain, anak sulung Che Ta iaitu Ammar Effendy baru sahaja mengambil keputusan pereriksaan SPM dan berjaya meraih lapan A bagi keseluruhan matapelajaran.

0 Komentar untuk " Anak Sulung Che Ta Antara Pelajar Yang Dapat Straight A Dalam SPM."

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info