Belum
lama ini beredar Gambar di blog blog dunia perbezaan ketara produk
kentang goreng dari 2 restoran segera terkenal di dunia McDonald s dan
KFC. Beredarnya spekulasi bahawa makanan segera terkenal McDonald s
dianggap susah terurai dalam tubuh mengusik kepandaiannya salah seorang
yang tidak disebutkan namanya untuk menguji 2 makanan tersebut pada
tahun 2008 iaitu masing-masing disimpan di sebuah bekas yang ditutup
rapat dan tidak dibuka sehingga 3 tahun dan belum lama ini 2 bekas tadi
dibuka dan al hasil seperti terlihat di gambar berikut ini.
Disatu sisi hasil dari penemuan ini disimpulkan oleh sebahagian orang bahawa makanan dari McDonald mengandungi bahan pengawet hingga masih sempurna berbanding kentang dari KFC PEMBANDINGNYA, namun di lain pihak justeru ada yang mendakwa hal ini boleh terjadi kerana pemprosesan makanan di McDonalds dianggap lebih higenis sehingga nyaris tidak membenarkan campur tangan bakteria mikrob berkembang dan menyebabkan pembusukan.
Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami
1 Komentar untuk "Perbezaan Kentang Goreng McDonald Dengan KFC Selepas Di Simpan 3 Tahun"
1 Komentar untuk "Perbezaan Kentang Goreng McDonald Dengan KFC Selepas Di Simpan 3 Tahun"
eee....
apalah kesimpulannya?
mana satu lebih bahaya?
huhu..