>>>>>

Mempunyai Belang-belang di Badan, Ini Anjing atau Harimau?


Seorang wartawan bersama para anak kapalnya belum lama ini mendapati seekor haiwan yang luar biasa di daerah Bang Rakam, Thailand. Disiarkan dari Mirror haiwan itu kelihatan seperti harimau bertubuh kecil dengan garis belang-belang di tubuhnya, tetapi menyalak seperti seekor anjing.

Salah satu kru liputan mengatakan jika mereka mencari haiwan ini semasa berlari keluar dari sebuah rumah di dekat tempat melakukan liputan. Mereka pun terus mengabadikan haiwan ini melalui video pendek dan muat naiknya di laman Mathichon.

Haiwan unik ini pun terus membuat orang-orang di kampung tersebut menjadi heboh. Mereka tidak boleh memutuskan sama ada haiwan ini masuk ke dalam jenis anjing atau jenis harimau.Pemilik haiwan ini mengatakan jika dia sering ditanya apakah dirinya mengecat anjing sehingga mempunyai belang-belang seperti itu. Anak-anak pun sering menanyakan mengapa harimau itu menyalak seperti anjing.

Bagaimana proses lahirnya anjing ini pun masih tidak jelas, termasuk cerita di sebalik warna tubuhnya yang penuh dengan belang-belang. Kalau menurut anda, ini anjing atau harimau?

0 Komentar untuk "Mempunyai Belang-belang di Badan, Ini Anjing atau Harimau?"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info