>>>>>

Inilah Beberapa Wanita Paling Popular Di Media Sosial Sepanjang 2014

Tidak dapat dinafikan, media sosial kini menjadi satu platform yang pantas untuk membuatkan seseorang menjadi terkenal. Dalam sekelip mata sahaja, seseorang itu bukan sahaja boleh menjadi terkenal satu Malaysia, malah satu dunia.

Kami memetik artikel yang dikongsikan di sebuah blog, di bawah adalah 6 wanita cantik yang menjadi popular di internet kerana perkongsian pengguna-pengguna di media sosial sepanjang tahun 2014.


1 – Sabina AltynbekovaNama Sabina Altynbekova mula menjadi sebutan pengguna media sosial setelah dia muncul dalam acara Women’s Volleyball Championship di Taiwan pada Julai 2014. Sabina Altynbekova, 18, adalah seorang pemain bola tampar dari Kazkhstan. Oleh kerana wajah dan badannya yang cantik, gambar-gambar Sabina Altynbekova mula menjadi sebaran oleh pengguna media sosial di seluruh dunia. Sabina Altynbekovakini mempunyai 354 ribu pengikut di Instagram.


2 – Katya Lischina

Walaupun gadis yang berusia 21 tahun yang berasal dari Rusia ini terkenal dengan nama Katya Lischina, ada juga yang mengatakan nama sebenarnya adalah Liraley Ketskatya. Gambar-gambar Katya Lischina mula menjadi viral di laman 9gag dan menjadi kegilaan ramai pengguna laman web tersebut. Katya Lischina mempunyai satu fanpage di Facebook yang mempunyai peminat seramai hampir 80 ribu.

3 – Natalia Poklonskaya

Natalia Poklonskaya adalah seorang peguam dari Rusia yang menjadi terkenal kerana wajahnya yang cantik. Natalia Poklonskaya mula mendapat perhatian ramai ketika dia muncul di saat perlantikannya sebagai ketua pendakwa di Crimea pada 11 Mac 2014. Ramai peminat-peminatnya mengatakan wajah Natalia Poklonskaya sangat sesuai dijadikan anime sehinggakan banyak lukisan wajahnya dalam bentuk anime timbul di internet.


4 – Yan Jiajun

Kostum tentera yang dipakai Yan Jiajun atau Joyin itu bukanlah sekadar kostum, tetapi ianya adalah pakaian seragam rasmi tentera di China. Yan Jiajun adalah seorang tentera di China dan dia telah dinobatkan sebagai tentera paling cantik di China. Gambar Yan Jiajun mula menjadi viral selepas dipopularkan oleh laman Singapore Seen.
 
 
5 – Noor Hafizah Mohd Idrus
Noor Hafizah Mohd Idrus adalah seorang juruterbang Airasia yang menjadi popular bukan sahaja kerana wajahnya yang cantik, malah kerana bidang kerjanya sebagai seorang juruterbang. Mungkin kerana bertudung, ramai yang memuji Hafizah kerana masih lagi menjaga aurat walaupun dia memiliki rupa paras yang cantik. Hafizah mula menjadi popular di Facebook apabila beberapa gambarnya yang diambil didalam dan diluar kapal terbang tersebar.


6 – Nurul Habibah
Nurul Habibah adalah seorang anggota polis di Indonesia yang dikenali ramai apabila gambarnya dikongsi oleh orang ramai di media sosial. Nurul Habibah pernah dipanggil oleh salah satu stesen tv nasional Indonesia untuk ditemuramah kerana terlalu popular.
0 Komentar untuk "Inilah Beberapa Wanita Paling Popular Di Media Sosial Sepanjang 2014"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info