>>>>>

Payudara Yang Sering Di Ramas Boleh Mengelak Dari Terkena KenserMeraba payudara merupakan kaedah mujarab untuk mengesan kanser sejak awal. Dengan tambahan sedikit tekanan, meremas payudara bahkan boleh menghalang pertumbuhan kanser payudara. Jadi jangan hanya diraba, sesekali boleh diramas.

Ramasan lembut di rangkaian payudara terbukti boleh mencegah sel-sel keganasan pada payudara untuk berkembang menjadi sel kanser. Eksperimen di makmal menunjukkan, pertumbuhan sel-sel tersebut kembali ke pola yang normal setelah diramas-ramas.

Hal ini menguatkan keyakinan selama ini bahawa memang butuh tenaga untuk boleh mempengaruhi pertumbuhan manusia. Misalnya saja angkat beban boleh membuat otot membesar, sementara tenaga dalam bentuk gaya graviti kadang boleh mempengaruhi kekuatan otot.

"Sudah berabad-abad orang mengetahui bahawa kekuatan fizikal boleh mempengaruhi tubuh, kata Gautham Venugopalan, salah seorang saintis yang mengetuai pasukan penyelidikan di University of California di Berkeley, seperti yang dipetik health.detik.com dari Daily Mail.


Dalam kaitannya dengan sel kanser, tenaga yang dikeluarkan saat memerah boleh membuat sel-sel keganasan kembali jadi sel sihat. Tanpa adanya tenaga dari luar, pertumbuhan sel-sel keganasan lama kelamaan akan berkembang menjadi sel kanser yang mematikan.

Para saintis mengibaratkan sel-sel keganasan ini sebenarnya tidak benar-benar melupakan cara untuk tumbuh sebagai sel sihat. Dengan dibimbing melalui tenaga saat memerah, maka sel-sel tersebut seperti diingatkan untuk kembali ke jalan yang benar.

Meski demikian, Prof Daniel Fletcher dari Berkeley laboratory mengatakan bahawa meramas payudara tidak serta merta boleh dikatakan sebagai terapi kanser payudara. Penemuan ini hanya diertikan sebagai harapan baru untuk mempelajari pertumbuhan sel kanser dan pada saatnya nanti diharapkan dapat untuk menyembuhkan.

Tentu saja bagi anda para lelaki, bukan bermakna anda boleh sembarangan meraba apalagi meramas payudara lelaki yang sedang lewat di depan anda dengan alasan ini. Jika anda lakukan yang ada paling anda digampar atau digiring ke polis kerana gangguan seksual
0 Komentar untuk "Payudara Yang Sering Di Ramas Boleh Mengelak Dari Terkena Kenser"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info