>>>>>

Inilah Tempat Paling Mengerikan Dan Menakutkan Di Jepun


Bunuh diri kelihatannya bukan pekara yang pelik di Jepun, kita sering mendengar tentang harakiri  bunuh diri terhormat bagi orang Jepun. Seppuku / Harakiri (切腹) merupakan salah satu adat para samurai, terutama jeneral perang pada zaman Bakufu dengan merobek perut mereka dan mengeluarkan usus mereka agar dapat memulihkan nama mereka atas kegagalan ketika melaksanakan tugas dan / atau kesalahan untuk kepentingan rakyat.

Disebabkan gejala bunuh diri di Jepun mungkin diilhamkan oleh pekara seperti itu bahkan di negeri Sakura ini terdapat sebuah tempat yang sering di gunakan oleh orang untuk mengakhiri hidupnya. Tempat tersebut berada di gunung Fujiyama yang cukup terkenal di ngara tersebut sebagai tempat yang sangat indah. Namun disebalik keindahan gunung ini ternyata menyimpan sebuah cerita gelap kehidupan, yaitu ada di salah satu bahagian dari gunung ini merupakan tempat yang paling sering digunakan untuk melakukan bunuh diri


Nama tempat tersebut adalah hutan Aokigahara, atau disebut sebagai "Jukai" ertinya lautan pokok. Budaya Jepun memang cukup memberikan toleransi terhadap bunuh diri. Kerana bunuh diri dianggap sebagai bentuk kesucian atau harga diri dan kehormatan.Tidak hairan kes bunuh diri begitu banyak berlaku di Jepun.

Berikut inilah gambar hutan Aokigahara beserta rangka dan manusia dalam keadaan tergantung di pelbagai tempat di dalam hutan ini.0 Komentar untuk "Inilah Tempat Paling Mengerikan Dan Menakutkan Di Jepun"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info