>>>>>

Gambar: Pemilihan Pramugari Di China Ini Penuh Skandal Dan Memalukan

Menjadi pramugari adalah impian banyak wanita cantik. Pekerjaan ini menawarkan gaji yang besar dan peluang untuk travelling percuma ke berbagai belahan dunia.

Namun sudah rahsia umum bahawa proses pengambilan pramugari dan pekerjaan mereka kerap diidentikkan dengan skandal. Namun tetap saja hal tersebut tidak membatalkan niat banyak wanita di Beijing untuk ikut seleksi menjadi pramugari syarikat China Southern Airlines.


Setiap calon pramugari diharuskan memakai skirt diatas lutut dan high heels. Mereka yang tidak memakai high heels dipastikan tidak diterima

Mereka beratur untuk menjalani pemilihan awal, wawancara dan ujian tambahan secara marathon termasuk pemeriksaan kesihatan yang oleh sebuah media asal China amat penuh skandal kerana menghendaki para wanita-wanita cantik tersebut menanggalkan semua pakaiannya (gambar tidak boleh dipaparkan di sini).


Para wanita cantik calon pramugari menjalani pemilihan awal dan wawancara. Namun tahap seleksi seterusnya menjurus ke penghinaanPara pramugari bersiap menjalani ujian kesihatan. Disini mereka kelihatan masih mengenakan pakaian dalam yang disediakan syarikat, namun selanjutnya mereka harus menanggalkan semuanya

Tak dapat dielakkan hal ini menimbulkan kritikan keras di kalangan netizen di China.

(China News, Weibo)

0 Komentar untuk "Gambar: Pemilihan Pramugari Di China Ini Penuh Skandal Dan Memalukan"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info