>>>>>

Subhanallah! Kerana Mengkaji Tentang Islam & Al-Qur’an, Profesor Kanada Menjadi Muallaf

Kerana gambaran negatif media terhadap umat Islam dan iman mereka telah mendorong seorang profesor Kanada untuk mempelajari Islam dan Al-Quran, dan membawanya untuk memeluk Islam.


"Ketika saya datang ke Arab Saudi saya menyedari betapa salah satu media Barat menggambarkan Islam sebagai agama kekerasan dan keganasan," kata David Roy Woelke, seorang profesor bahasa Inggeris asal Kanada di King Abdulaziz University, kepada Arab News Jumaat, 30/3/2012) .

"Malah, ini adalah agama perdamaian dan persaudaraan universal." Woelke mengucapkan Syahadat pada hari Rabu di ibu pejabat World Assembly of Muslim Youth (WAMY).

Dia menukar namanya menjadi Dawud. Dia berkata dia dibimbing ke agama Islam setelah melakukan kajian banding tentang Islam dan Kristian. "Ketika saya datang ke Kerajaan aku melihat bahawa ada perbezaan besar antara Islam yang didistorsi oleh Barat dan Islam yang sebenarnya," katanya. ..

Ketika saya datang ke Arab Saudi saya menyedari betapa salah media Barat menggambarkan Islam sebagai agama kekerasan dan keganasan.

"Jadi saya memutuskan untuk menggali lebih jauh tentang agama ini. Ketika saya mempelajari lebih banyak tentang Islam, Allah Subhanahu Wata'ala membimbing saya untuk memperbaiki hidup. Kerana itu, saya memutuskan untuk memeluk Islam ..

"Para Muslim sering digambarkan dalam media Barat sebagai orang yang kejam. Sebuah penelitian di Inggeris baru-baru ini menuduh media dan industri filem mengabadikan Islamofobia dan prasangka dengan mengunjurkan Muslim sebagai kekerasan, orang-orang yang berbahaya dan mengancam.

  Kajian mendalam tentang Islam Dawud mengatakan bahawa kajian yang mendalam tentang Islam telah menuntunnya untuk memeluk Islam. "Banyak teman-teman Muslim mendorong saya untuk menerima Islam sebagai agama saya," katanya.

" Seorang salesman Pizza bilang dia ingin melihat saya akan menjadi seorang Muslim . " .. Ribuan orang dari pelbagai agama dan kebangsaan , terutama lelaki dan wanita berpendidikan seperti Woelke , datang untuk masuk Islam setiap tahun ..

 Dawood mengatakan bahawa ia sekarang ingin memperkuat hubungannya dengan Allah Subhanahu Wata'ala setelah masuk Islam . " Agama adalah lembaga buatan manusia tetapi iman adalah hubungan antara manusia dan Tuhan , " katanya kepada Arab News . " Saya ingin menyibukkan diri dengan mendekatkan hubungan peribadi saya dengan Allah dan tidak begitu sibuk tentang hubungan orang lain dengan Allah

. " Berita tentang keislaman Dawud telah membuat banya warga Saudi senang . " Beribu-ribu orang dari pelbagai agama dan kebangsaan , terutama laki - laki dan wanita berpendidikan seperti Woelke , datang untuk masuk Islam setiap tahun , " kata pembantu setiausaha agung WAMY Dr Muhammad Badahdah

 " Ada permintaan besar untuk terjemahan bahasa Inggeris dari Al - Qur'an dan buku - buku Islam di kedai buku . Saya yakin Islam akan hati menarik orang - orang jujur ​​seperti Woelke .

0 Komentar untuk "Subhanallah! Kerana Mengkaji Tentang Islam & Al-Qur’an, Profesor Kanada Menjadi Muallaf"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info