>>>>>

Gambar-Gambar Eksklusif Peninggalan Rasulullah SAW: Sungguh Menyentuh Qalbu Dan Menambah Kecintaan Terhadap Baginda

 Bila kita berjauh jarak dengan sang terkasih Muhammad Rasulullah. Kita hanya boleh menjumpainya melalui do'a-do'a yang kita lantunkan, memohon syafa'at Nabi untuk keselamatan kita di akhirat dari pedihnya azab neraka, tidakkah foto-foto berikut ini mengubati kerinduan kita yang sangat dalam kepada Sang Nabi Tercinta, Kekasih Allah , peribadi mulia teladan alam?? Ratusan orang menitiskan air matanya setelah menatap langsung baju beliau yang bersahaja dan sudah koyak, sandal beliau, keranda beliau yang tak terhalang apapun. Allahu Akbar ... serasa dekaaat denganmu ya Rasulullah ... Andai aku dapat melihat wajahmu, gugur segala persendianku, tak tahan dengan kenikmatan memandang kemuliaan wajahmu ... Allahumma shalli 'ala sayyidina Muhammad ....

(Gambar-gambar ini kebanyakan adalah koleksi yang tersimpan dari pelbagai tempat di beberapa negara: Museum Topkapy di Istanbul Turki, Jordan, Iraq dan negara-negara lain di Timur Tengah. Selamat merasakan kelazatan menatap peninggalan-peninggalan ini. Semoga kerinduan kita semakin memuncak kepada sang Nabi Agung, sang kekasih Allah ...)

Allahumma shalli 'ala sayyidina wa maulana Muhammad Shallallahu' Alaihi Wassallam ...

Al-Quran dan Hadis inilah warisan peninggalan Rasulullah SAW yang paling berharga sebagai pedoman umat manusia ke jalan yang benar sampai akhir zaman. Gambar-gambar di atas hanyalah media untuk menumbuhkan kerinduan dan meningkatkan kecintaan kita kepada Allah SWT. Kecintaan yang utama kepada Rasulullah SAW adalah melaksanakan semua ajarannya semaksima mungkin.

Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika  Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami 

0 Komentar untuk "Gambar-Gambar Eksklusif Peninggalan Rasulullah SAW: Sungguh Menyentuh Qalbu Dan Menambah Kecintaan Terhadap Baginda"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info