>>>>>

JPJ Seremban Akan Lelong Motorsikal Sita 18 Jun Ini


SEREMBAN - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri Sembilan akan mengadakan lelongan awam kenderaan sita, pada 18 Jun ini.

Pengarahnya, Saiful Azzri Hamzah berkata, lelongan bermula 9 pagi di Dewan Melati Kompleks JPJ Seremban itu menyaksikan tidak kurang 51 motosikal bakal dilelong, sebahagian besarnya masih boleh dilesenkan.

“Kenderaan ini telah dilucutkan hak melalui perintah mahkamah dan pembida yang berjaya akan memperoleh hak milik penuh ke atas kenderaan tersebut," katanya.

Beliau bagaimanapun berkata, hanya mereka yang telah membeli dokumen penjualan lelong saja layak dan dibenarkan mengambil bahagian dalam penjualan tersebut.

“Dokumen Penjualan Lelong boleh dibeli pada 16 dan 17 Jun ini di Kaunter 39 Pejabat JPJ Seremban dengan harga RM50 senaskhah, manakala kenderaan yang dilelong boleh dilihat di stor simpanan kenderaan sita di pejabat berkenaan pada hari sama bermula 9 pagi hingga 4 petang.

“Mutu atau keadaan kenderaan motor dilelong bagaimanapun tidak dijamin kerajaaan dan ia akan berada dalam keadaan seperti semasa penjualan lelong,” katanya dalam satu kenyataan diserahkan kepada Sinar Harian di sini, semalam.sumber
0 Komentar untuk "JPJ Seremban Akan Lelong Motorsikal Sita 18 Jun Ini"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info