>>>>>

Pasangan Suami Isteri Dari Bogor Ini Mendakwa Tahu Kedudukan Pesawat MH370


Liputan6.com , Bogor - Pasangan suami isteri di Bogor , Jawa Barat , Fajar Sahari ( 57 ) dan Winarti ( 51 ) , mendakwa mendapat petunjuk lokasi pesawat Malaysia Airlines laluan Kuala Lumpur - Beijing yang hilang sejak 8 Mac . Mereka mendakwa tahu koordinat pasti pesawat tersebut .

" Pada mulanya kita dapat petunjuk ketika solat zuhur . Awalnya isteri saya yang dapat petunjuk , katanya dia merasa lihat sesosok orang yang berpakaian seperti layaknya seorang pilot , " kata Fajar di kediamannya , Jalan Bentara , RT 01 / 4 No 93 Kampung Tarikolot , Kelurahan Ciluar , Kecamatan Bogor Utara , Kota Bogor , Senin ( 17/3/14 ) .

Fajar menambah , Winarti yang boleh berkomunikasi dengan makhluk halus itu seperti kerasukan . Tingkah laku Winarti tidak seperti biasanya apabila menerima petunjuk tersebut . " Saya kalau bercakap sama isteri biasanya pakai bahasa Jawa , tapi waktu itu biasa saja pakai bahasa Indonesia , " tambah Fajar .

Sambil diarahkan oleh isterinya yang melakukan penerawangan , Fajar cuba mencari tahu titik koordinat dengan menggunakan teknologi Google Earth . Setelah cukup lama , akhirnya mereka mencari titik koordinat pesawat dengan nombor penerbangan MH370 itu , yakni pada 7 - 47'47 .90 " -105.13 '39 .59 " yang berada di dekat laut lepas Vietnam .

Tak hanya lokasi pesawat , Fajar mendakwa isterinya juga mengetahui keadaan pesawat dan para penumpangnya . Menurut dia , pesawat yang membawa 239 orang itu masih utuh di bawah laut berarus deras . " Keadaan penumpang masih dalam keadaan duduk di bangku penumpang , " tutur dia .

Sementara , Winarti berkata penggunaan itu tak hanya dia terima saat salat zuhur saja . Dia mengaku juga mendapat petunjuk saat salat subuh . " Apabila sembahyang subuh , saya dengar suara takbir dan teriakan . Setelah sembahyang subuh itu saya lantas mengaji , ketika mengaji saya tiba - tiba nangis dan ngerasa kasihan mendengar jeritan itu , " ujar Winarti .

Tuntutan ini sudah disampaikan kepada pihak berkuasa . " Kami meminta agar pihak berkuasa boleh terus memeriksa ke titik ordinat tersebut agar pesawat boleh didapati , " kata Fajar .

Pesawat MH370 hilang pada Sabtu 8 Mac yang lalu . Pencarian memang sempat dipusatkan di Laut China Selatan yang berdekatan dengan Vietnam . Namun belakangan sebuah data dari radar tentera Malaysia menunjukkan pesawat tersebut membelok ke arah barat dan berputar ke arah barat laut menuju Selat Malaka . Hingga kini , kewujudannya masih misteri .sumber

                                                       Lagi Cerita Penuh Lihat Di Sini
0 Komentar untuk "Pasangan Suami Isteri Dari Bogor Ini Mendakwa Tahu Kedudukan Pesawat MH370"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info