Budak Dengan Tahi Lalat Terbesar Di Badannya Selamat Menjalani Pembedahan
BOGOTA – Nasib ‘budak penyu’ yang mempunyai tahi lalat gergasi pada badannya kini berubah selepas dia menjalani pembedahan membuang ketumbuhan berkenaan, lapor media semalam.
Berasal dari Colombia, Didier Montalvo, 6, lahir dengan masalah itu – dikenali dalam istilah perubatan sebagai Congenital Melanocytic Nevus – dan berpotensi membahayakan dirinya.


Bagaimanapun, disebabkan keadaan ekonomi ibunya, Luz, tidak mengizinkan, mereka gagal mengumpul wang mencukupi bagi membolehkan dia menjalani pembedahan membuang tahi lalat berkenaan.
Hidup di kawasan pedalaman juga menyebabkan keluarga Montalvo terikat dengan kepercayaan tahyul.
Berdasarkan pandangan pawang, budak itu dipercayai mula menjadi janin ketika gerhana.
Mereka juga bimbang Montalvo mungkin diganggu roh jahat dan ia akan menghalangnya untuk bersekolah atau dibaptiskan.“Tapi kami berpendapat, ia memang berbaloi,” katanya. Setakat ini, pakar perubatan belum mengetahui dengan jelas bagaimana tanda lahir seumpama itu boleh berlaku, tetapi ia mungkin membabitkan perubahan sel kulit pada janin akibat mutasi gen. – DM

Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika  Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami.... 

0 Komentar untuk "Budak Dengan Tahi Lalat Terbesar Di Badannya Selamat Menjalani Pembedahan"

 
Copyright © 2014 Tabek Puang - All Rights Reserved
Template By Catatan Info