Celebrity

Akibat Penggunaan Mouse Komputer Yang Salah. Jangan Sampai Terjadi Dengan Kita

Selasa : 10.04.2012

BERHATI-HATILAH!

Bagi anda yang selalu bekerja dengan menggunakan KOMPUTER, kesalahan dalam penggunaan MOUSE sehari-hari akan mengakibatkan carpal tunnel syndrome / karpal sindrom (istilah dalam perubatan untuk kelainan pada otot lengan).Gunakan Mouse dengan BAIK dan BETUL!

 Ini adalah gambar pembedahan tangan pesakit yang mengalami karpal sindrom.





                          Berikut tata cara menggunakan komputer dengan betul.







Senam tangan untuk mencegah karpal sindrom.







Para pembaca sekalian, memang kita harus betul dalam menggunakan komputer, meskipun rawatan sekarang telah mencapai kemajuan pesat. Cukup banyak pesakit karpal sindrom yang dikurangkan dengan fisioterapi, beberapa kes karpal sindrom memang memerlukan tindakan pembedahan, namun kemajuan ortopedik sekarang amat pesat, beberapa pesakit hanya dibuka kulitnya 1 cm sampai 2 cm saja.

Namun bagaimanapun, MENCEGAH lebih baik daripada mengubati.

Anda boleh membantu menyebarkan maklumat ini pada rakan-rakan atau keluarga anda melalui facebook. Sila klik icon share on facebook diatas ya.






9 comments

terima kasih memberi penerangan

Reply

Bagus info nie..

Reply

hahaha... student office management & technology from UiTM pro lah bende ni... :p.. na menaip pun ade cara nyaaa...

Reply

mcm takut skit la nk guna mouse tu...sbb kadang x sedar pun cra guna tu betul ke x..kalau da syok buat keje...:)

Reply

copy paste . Byk betul info . suka jejak sini ...

Reply
This comment has been removed by the author.

tgan btol or lolop tuh..??takot la waseee..

Reply

mintak izin nak copy bole ?

Reply

ee, x jd lh beli mouse. dh lh cara sya type slh.. huhu

Reply

Post a Comment

Read more: http://kidx3ll.blogspot.com/2013/05/auto-like-facebook-page-dengan-klik.html#ixzz3EFfcvMzy