Celebrity

20 Vokalis Band Di Dunia Terbaik Sepanjang Zaman

Selasa:13.03.2012 Post By : 'DìHätìmü SäYäñg



Vokalis atau sering disebut sebagai frontman, memang terkesan tampil lebih menonjol berbanding dengan ahli band lainnya. Seorang vokalis memang menjadi tumpuan suatu band ketika tampil di atas pentas.

Selain dituntut wajib memiliki suara yang merdu, seorang vokalis juga harus pandai menarik perhatian para penontonnya ketika tampil membawakan sebuah lagu. Oleh kerana itu XFM mengadakan research pendapat kepada para penggemarnya untuk memilih 20 vokalis band terbaik sepanjang masa.


Berikut adalah senarai 20 besar frontman band terbaik sepanjang masa versi XFM:


1. Liam Gallagher- Oasis

2. Freddie Mercury-  Queen

3. Dave Gahan-Depeche Mode

4. Dave Grohl-foo Fighter

5. Matt Bellamy- Muse.

6. Brandon Flowers-Crosfire

7. Morrissey- The Smiths

8. Jim Morrison- The Doors

9. Kurt Cobain-Nirvana

10. Alex Turner-Arctic Monkeys.

11. Paul Weller-The Jam

12. Mick Jagger-Rolling Stone

13. Tom Meighan-Kasabian

14. Eddie Vedder- Pearl Jam

15. Joe Strummer-The Clash

16. Ian Curtis-Joy Division

17. Caleb Followill-Kings of Leon 

18. Ian Brown- The Stone Roses

19. Thom Yorke-Radiohead

20. Chris Martin-Coldplay






Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika  Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami.....

6 comments

aku tak mnat muzik or lagu, due2 annoying >_<

Reply

ko nye pasal la xminat...xyah la coment..ape thah

Reply

radiohead

Reply

hahahaha...@tanpa nama...mana link awak..tunjukkan la...

Reply

Setujuuuu..hihi apalah susah sgt.. Dia lagi annoying bila komen mcmtuh.. Klu xminat nape sruh baca artikel ni?! Dah terang2 ade tulis muzik..klu xminat nape amek kisah?! Ade aku kesah?! Fool..

Reply

julian casablancas xde ke??!!!

Reply

Post a Comment

Read more: http://kidx3ll.blogspot.com/2013/05/auto-like-facebook-page-dengan-klik.html#ixzz3EFfcvMzy